Khamis, 28 Mei 2009

Kehidupan Umpama Pentas Pawagam

Minggu lepas, aku dan Honey berpeluang berkunjung ke pawagam untuk menyaksikan kesinambungan filem 'The DaVinci Code' yang berjudul 'Angels & Demons'. Bagiku, plot cerita kali ini agak hambar dan kurang mendebarkan. Tetapi lain pula pendapat Honey. Honey yang sememangnya gemar menonton cereka bergenre epik, prasejarah dan klasik mendangkal dakwaan yang aku lemparkan. Baginya filem ini padat dengan adengan-adengan yang mencemaskan, penuh klimaks dan dia teruja melihat susunan sinematografinya.

Honey: Hey, best tau cerita tadi tu! Tom Hanks yang jadi profesor tu memang arif dalam bidangnya! I suka la cerita tu!

Aku: Apa yang bestnya? Berlakon je semua tu, bukannya betul pon. Buat apa U nak teruja sangat!

Honey: Baby, memanglah semua cerita yang ada kat pawagam tu berlakon, mana ada cerita yang betul-betul la.

Aku: Transformers tu, based on true story apa.

Macam biasa, angkara kecuaian diri sendiri, malam itu aku terpaksa melepaskan sisa-sisa nafsu batinku ke dinding bilik mandi setelah tiba di rumah.

3 ulasan:

coffee break berkata...

aww..keshian.

diehatefan berkata...

power giler.. mcm harammmm

Elly Rocker berkata...

updetla pantat